Livrare gratuită de la 200 MDL!
Livrarea în Chișinău este gratuită de la 200 lei. În alte localități livrarea este gratuită de la 550 lei.

Ingrediente active

Produse de ingrijire a pielii dupa compozitie

In produsele  moderne alese pentru ingrijirea pielii fetei, fiecare ingredient este important, indiferent de pozitia ce o ocupa. Toate substantele prezente in compozitie sunt impartite in mod conventional in urmatoarele trei grupuri:

  • Componente de baza - care sunt selectate in functie de tipul pielii si se gasesc, de obicei, la inceputul compozitiei unui produs cosmetic. De exemplu, glicerina sau dimeticona.
  • Componentele active - care au efect asupra pielii chiar si la cele mai mici concentratii, lumineaza pigmentarea si uniformizeaza microrelieful fetei.
  • Ingredientele asociate - sub forma de agenti de ingrosare, parfumuri sau coloranti.

In unele cazuri, in produsele cosmetice acelasi ingredient poate fi simultan si unul de baza, si unul activ. De exemplu, datorita distributiei siliconilor, pielea devine mai moale si mai hidratata si are o textura catifelata.

Tipuri de creme hidratante faciale

Astazi, exista urmatoarele produse cosmetice alese pentru hidratarea pielii:

  • tonere – inredientul de baza fiind, acest produs ofera o senzatie de hidratare instantanee imediat dupa aplicarea acestuia;
  • geluri, esente si seruri, care pot fi alternate cu diferite tipuri de crema in cursul procedurilor de ingrijire a pielii;
  • emulsie similara ca textura cu o crema-gel;
  • unguent cu textura grasa, care este utilizat in scopuri medicinale in ingrijirea pielii.

In fiecare compozitie de produse cosmetice, pe primul loc se afla apa, care actioneaza ca un solvent universal, iar volumul sau poate ajunge la 80%. O compozitie echilibrata a produselor cosmetice ar trebui sa mentina proprietatile protectoare ale pielii si sa pastreze functia de bariera importanta.

In acelasi timp, se asigura saturatia pielii cu substante nutritive, se mentine nivelul pH-ului si se creeaza conditiile pentru refacerea normala si regenerarea necesara. Produsele cosmetice folosite pot avea un efect temporar si cumulativ. Ele stimuleaza sinteza de colagen in derma, duc la diviziunea celulara accelerata si elimina inflamatia din piele.