Probiotice
Produse de ingrijire a pielii ce contin probiotice
De la descoperirea probioticelor, popularitatea lor a crescut considerabil, iar cercetatorii descopera din ce in ce mai multe proprietati benefice ale acestor microorganisme. Probioticele afecteaza in mod semnificativ starea tuturor tipurilor de tesuturi si se gasesc in toate organismele vii. Fiecare persoana are propriul sau microbiom unic - un set de microorganisme care traiesc in interiorul și exteriorul corpului. Schimbarea compozitiei acestui set de microorganisme provoaca adesea puncte negre și acnee. Daca predomina numarul de bacterii „rele”, care interfereaza cu cursul corect al proceselor fiziologice si distrug celulele corpului, acest lucru se manifesta in primul rand pe piele.
Ingrijirea cu probiotice face posibila restabilirea echilibrului delicat perturbat. Ca ingredient important in multe esente, creme de fata, mist-uri, seruri si fiole, tonere, probioticele redau pielii aspectul sanatos, frumusetea si stralucirea de odinioara. Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si cel mai adesea este expusa efectelor negative ale virusilor, bacteriilor și altor microorganisme. Prin urmare, celulele pielii sunt foarte strans legate de sistemul imunitar.
Aceste microorganisme stau la baza complexelor multor demachiante: uleiuri hidrofile, spume si geluri de curatare a tenului, apa micelara. Produsele respective au un mare potential de a preveni si elimina imperfectiunile tesutului pielii, formarea acneei si a cosurilor.
Cremele cu protectie solara, emulsiile si lotiunile faciale care contin probiotice protejeaza eficient pielea de efectele agresive ale radiatiilor ultraviolete si reduc sensibilitatea acesteia la daunele UV.
Mastile pentru fata care contin microorganisme intaresc structura epidermei si ajuta la restabilirea echilibrului normal al pH-ului pielii. Restaurarea microbiomului va permite sa uitati de disconfort, etanseitate constanta si uscaciune a pielii.
Multi producatori de produse cosmetice adauga probiotice la cremele pentru ochi si patch-uri pentru ochi. Ca componenta principala a unor astfel de produse, microbacteriile imbunatatesc echilibrul hidro-lipidic al pielii, datorita caruia retine umiditatea pentru o perioada indelungata de timp si ramane elastica si tonifiata.