Livrare gratuită de la 200 MDL!
Livrarea în Chișinău este gratuită de la 200 lei. În alte localități livrarea este gratuită de la 550 lei.

Ce este o baza sub machiaj si cum sa o folosim?

iBeauty.md

Ce este o baza sub machiaj si cum sa o folosim?

Baza sub machiaj este o inventie relativ noua care este oferita pe piata produselor cosmetice. Produsul are un interes sporit datorita folosirii practice si eficacitatii. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece baza permite obtinerea unui efect uimitor fara a depune mult efort.

Pe scurt – baza este un instrument care poate usura semnificativ procedura cosmetica si imbunatateste semificativ efectul decorativ. Baza de machiaj are si alte denumiri, de exemplu: primer. Cu toate acestea, in toate cazurile vorbim despre acelasi instrument.

Bazele sunt foarte diferite dupa compozitie si efect. La procurarea acestui produs trebuie sa tinem cont de tipul de piele:

 • Normal;
 • Combinat;
 • Gras;
 • Uscat.

Alegeti baza dupa tipul de piele, ca sa preveniti un efect opus asupra tenului. De exemplu: baza hidratanta pe pielea grasa va crea exces de sebum.

In ce scop este utilizata baza

Primerul este in esenta un fel de baza pe care se aplica machiajul. Acesta permite sa crestetistabilitatea si durata machiajului si contribuie la aplicarea usoara a fondului de ten sau a BB-creamului.

Utilizarea unui anumit produs are loc conform tipului de piele, de exemplu: pielea uscata are nevoie de hidratare suplimentara, de aceea, o bazapotrivita poate oferi hidratarea necesara, se absoarbe rapid in porii pielii, fara a lasa reziduri.

Baza pentru tenul gras este capabila sa matifieze suprafata, sa elimine stralucirea caracteristica, sa ingusteze porii, facind relieful matasos si neted. Baza de acest fel este conceputa pentru degresare si controlul sebumului. Cu toate acestea, pentru mentinerea efectului, ar trebui sa aveti mereu cu dvs. un set de servetele care matifiaza.

Primer-ul pentru un ten normal. In esenta, scopul este acelasi: degresare si hidratare in zonele necesare, indepartarea fragilitatii si netezirea reliefului. Este posibila folosirea unui amestec de baze pentru pielea normal. Cu toate acestea, pentru tenul mixt, ca baza poate fi folosit un fond de ten obisnuit, desigur, daca nu exista probleme la utilizare.

Cum sa utilizam corect baza

Nu exista un singur mod corect. Asta inseamna ca puteti aplica baza in modul care va convine:

 • Cu ajutorul mainilor;
 • Sponge;
 • Perie;
 • Cu virful degetelor prin miscari de masaj.

Exista o singura recomandare: stratul de baza trebuie sa fie uniform pe toata suprafata fetei.

Mituri despre baza

Exista o parere, ca baza poate inlocui un fod de ten care nu este potrivit dupa culoare. Din pacate, acesta nu este cazul, deoarece primer-ul are alte sarcini:

 • Matifiere;
 • Hidratare;
 • Nivelare.

Dupa baza puteti aplica o crema-corector. Aceasta va ascunde roseata si alte defecte care nu sunt supuse bazei. Dar, compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu baza utilizata. Adica daca ai tenul gras trebuie sa folosesti un fond de ten cu efect mat, nu unul care hidrateaza. In caz contrar, stralucirea nu poate fi evitata.

O alta conceptie comuna gresita este ca trebuie sa aplicati obligatoriu o baza inainte de fondul de ten, insa totul depinde de starea pielii. Amintiti-va ca baza mascheaza imperfectiunile reliefului. Deci, de ce sa folosim acest produs daca asa probleme nu sunt?

Scopul unui primer este de a ajuta la aplicarea fondului pe o suprafata uniforma si neteda. Astfel, baza pregateste fata inainte de aplicarea machiajului.

Ce sa alegem?

Evident, baza este un produs foarte util care imbunatateste semnificativ aspectul. Un primer de calitate inalta selectat corespunzator tenului, va fi capabil sa:

 • Asigura durabilitatea fondului de ten;
 • Previne stralucirea uleioasa;
 • Influenteaza efectul final al machiajului.

Acordati atentie produselor coreene ale urmatoarelor marci, care au aparut recent pe piata noastra:

 • The Face Shop;
 • Heimish;
 • Holika Holika.

Acestea pot fi comandate online, livarea este disponibila in toata Moldova.

Pretul produselor coreene este mai accesibil decit cel al producatorilor europeni si americani, dar aceste marci nu sunt in niciun fel inferioare concurentilor. Si, bineinteles, alegeti baza care se potriveste tipului dvs. de piele.